Oldalak

2013. június 18., kedd

Táskakészítés VI.

... avagy a heveder útvonalának kialakítása, hogy a pánt állítható legyen:

Először elkészítem a kis fület, ami ugyebár fix lesz a táskán, ebben csúszik majd a heveder állítható része:
A képen látható módon a hosszabb hevedert átbújtatom a fix rész fém alkatrészén, majd belecsúsztatom a "csúszkás" részbe a képen látható módon:

 És ez az a kép, amin jól látszik, hogy nagy igyekezetemben alul bújtattam át a hosszabb részt, holott felül kellett volna, de annak ellenére, hogy kijavítottam, elfelejtettem lefotózni....
Szóval, ha úgy érzitek, hogy itt elakadtatok, kérlek jelezzétek, és hozok képet, ezen ne múljék :o)
(mert azt a kis kilógó izét nem a csúszka alsó felén kellett volna befűznöm, hanem felül, majd alul vissza, és hozzárögzíteni a hosszú részhez... naná, hogy varrva :o)

A kész hevedert, attól függően, hogy jobb, vagy bal oldalon készül-e hordani a tulajdonos a táskát, feltűzzűk a táska külső részeként szolgáló "táskahéjra" a képen látható módon:
(figyelem, fontos, hogy a heveder közepe, a varrásvonalra essék, mert ha nem így jön össze, a kész táskánál bizony nem szép látvány a "csálén" álló pánt...)



Ha mindkét oldalon rögzítettük gombostűvel, következik a levarrás, milliméteresen:


És következzék a szerintem sokak által várva várt epizód, avagy hogyan kerül a csizma az asztalra zippes rész a táskára :o)
Nos így:
(itt ami fontos, hogy a hevederhez kell igazítani a zippes részt... tehát minden egyes részen ugyanakkora távolságra legyen a zippes rész széle a hevedertől... hogy miért? mert így fog a táska felső részén a zippzár szépen, egyenesen állni :o)


A gombostűvel való rögzítés után végigvarrom, s íme, így néz ki a táska, a rávarrt zippes résszel:


Ugye, hogy nem is olyan nagy ördöngösség? Elsőre annak tűnhet, de a második darab már sokkal ügyesebben és gyorsabban megy majd ;o)

Sok sikert!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése